Η δαιμονική σκιά

Το περιστατικό αυτό έγινε σε ένα φίλο μου όταν παραθέριζε στο χωρίο του στην Βόρεια Ελλάδα πρίν απο δέκα περίπου χρόνια. Το δωμάτιο του ήταν στο τέλος του διαδρόμου και πάντα άφηνε την πόρτα μισάνοικτη για να μπαίνει λίγο φώς. Ένα βράδυ είδε μια ανθρώπινη σκιά να κινήται στο δωμάτιο του μικρότερου αδελφού του και να μπαίνει μέσα απο την επίσης μσάνοικτη πόρτα.Ο φίλος μου σηκώθηκε και κοίταξε...
στο δωμάτιο του αδελφού του αλλα δέν είδε κανένα. ΄Ομως ορκιζόταν οτι άκουσε ψιθύρους και πολύ σιγανά μουρμουρητά. Οι γονείς τους κοιμόντουσαν σε άλλο δωμάτιο με την πόρτα πάντα κλειστή. Το πρωί ρώτησε τον αδελφό του άν μπήκε κανείς στο δωμάτιο αλλα ο αδελφός του είπε οτι κοιμηθηκε σερί όλο το βράδυ.
Αυτό γινόταν για αρκετές ημέρες. Κάθε βράδυ κατα τις δώδεκα με μία έβλεπε την σκιά να μετακινήται στο δωμάτιο του μικρού αδελφού του και μετά άκουγε για κανα τέταρτο ψίθυρους. Σταδιακά παρατηρούσε οτι η συμπεριφορά του αδελφού του πήγαινε απο το κακό στο χειρότερο. Ο μικρός απο ήσυχος και ευγενικός είχε γίνει υπερβολικά ζωηρός, άτακτος και αγενής. Έτσι μήν έχοντας τίποτα άλλο να κάνει το είπε στην γιαγιά του. Αυτή είπε οτι πρόκειται για κακό πνέυμα ή δαιμόνιο που βάζει κακές ιδέες στο μυαλο του μιρκού.
Έτσι η γιαγια για να πολεμίσει το πνέυμα λιβάνισε όλο το δωμάτιο, κρυφά βέβαια απο όλους, και μετά έβαλε μια μικρή εικόνα της Παναγίας κάτω απο το μαξιλάρι του μικρού.
Το ίδιο βράδυ, η σκιά ξαναμπήκε στο δωμάτιο αλλα αυτή την φωρά αντί για μουρμουρητά ο φίλος μου άκουσε ένα αναστεναγμό και ένα ψιθυριστό επιφόνημα πόνου.
Η σκιά δέν ξαναεμφανίστικε κανένα άλλο βράδυ και με τις μέρες η συμπεριφορά του μικρού άλλαξε πρός το καλύτερο.
Related Posts with Thumbnails