ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ Ν.ΑΧΑΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ''ΒΕΡΓΟΥΒΙΤΣΑ'' Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΑΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΜΙΑ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΗ.ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟΥΣ 7 ΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ.

Ο ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΡΑΤΗΣΕΙ...
ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ Ν'ΑΛΑΞΕΙ.ΕΒΡΙΖΕ,ΚΑΤΑΡΙΟΤΑΝ,ΟΥΡΛΙΑΖΕ,ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ.Ο ΠΑΠΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΤΗΣ.ΕΙΧΕ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥΣ.ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΚΟΥΡΑΣΗ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ: 'ΓΕΛΑΤΕ ΓΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 12 ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΜΟΥ!' ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΟΙΤΑΧΤΗΚΑΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ.ΤΙ ΝΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ?ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΕΔΕΙΧΝΕ 10 ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ.ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΕΡΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ.ΜΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΕΙΑ ΟΠΩΣ: 'ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝΕ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΗ?ΜΠΑ!ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ 'ΡΘΟΥΝ.ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ!' ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΓΕ ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΣΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ.ΕΤΣΙ ΚΑΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ, ΩΣΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΔΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥΛΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ.ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ.ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΗΧΟΥΣΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ.Η ΟΨΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ.ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΕΔΕΙΧΝΕ 12:00 ΑΚΡΙΒΩΣ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΤΟΥΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΒΓΗΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.
ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ.
ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡ!

Πρόσθετες Σημιώσεις:Μερικές λεπτομέριες που κάνουν την ιστορία που σας διηγήθηκα ακόμα πιο ενδιαφέρον, πιο αληθινή και το τι απέγιναν τελικά ο παπάς και η δαιμονισμένη.

Η γυναίκα πριν να γίνει καλά, ηταν μέρα-νύκτα σε ενα κρέβατι, κουκουλωμένη με κουβέρτες μέσα στην εκκλησία και η λειτουργία και τα μυστήρια συνεχίζονταν κανονικά.
Μια Κυριακή πρωι λοιπόν, που λειτουργούσε ο παπάς, η άρρωστη όπως ήταν κουκουλωμένη, δεν έβλεπε κανέναν.Η εκκλησία γεμάτη απο κόσμο.
Ξαφνικά η άρρωστη αρχίζει να φωνάζει! - Αυτές που ετοιμάζονται να μπουν στην εκκλησία, μην τις αφήσετε γιατι δεν είναι άξιες να μπουν.
Τότε όλοι κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και πάλι αύτη λέει: "Μην κοιταζόσαστε, δεν εννοώ κανέναν απο σας που βρίσκεται μέσα στην εκκλησία,εννοώ αυτές, που πάνε να μπούνε τώρα!!"
Τη στιγμή εκείνη, μπήκαν δυο κοπέλες μέσα και τότε όλοι κατάλαβαν για ποιές μιλούσε.
Οι κοπέλες αυτές, είχαν άσκημο όνομα στο χώριο για την επόχη εκείνη.
Τις θεωρούσαν ανήθικες γιατι πηγαίναν με πολλούς άντρες και όπως φένεται, ήθελε να τις ξεσκεπάσει και να τις προσβάλει μπροστά στο κόσμο.
Μια άλλη φορά παλι, το βράδυ του εξορκισμού, αφού ήρθε το παράξενο πουλί έξω απο το παράθυρο και έγινε οτι έγινε, απο εκεί που ουτε έπινε ούτε έτρωγε ολη μέρα, λέει στο παπά.
Εσυ παπά πήγαινε εξω να μου φέρεις κάτι να φάω, πεινάω! Γιατί ήθελε να βγάλει τον παπά έξω απο την εκκλησία; (Τα συμπεράσματα δικά σας).
Ακόμα, την ώρα του εξορκισμού που τους είχε πει οτι θα ερχόταν το πουλί η ο άρχοντας της όπως το αποκαλούσε, πριν το ρολόι να γράψει 12, ενω δεν είχε κάποιο ρολόι πάνω της και ενω οι άντρες του χωριού την πείραζαν, λεγοντάς της οτι πέρασε η ώρα και οτι δεν θα'ρθει να την συναντήσει, τους έλεγε περιμένετε και θα δείτε γιατι ακόμα θέλει δυο λεπτα για να πάει δώδεκα και οντως ήταν ετσι.
Τέλος ρώτησα κι έμαθα, οτι μετα απο λίγο καίρο, η γυναίκα αυτή συνήλθε και ως αντάλλαγμα στην παναγία που την έκανε καλά, αφιερώθηκε στην εκκλησία για ενα χρόνο και ντύθηκε στα μαύρα ως ένδειξη σεβασμού και ταπεινοφροσύνης.
Ο παπάς μετά απ'ολα αυτά έφυγε και δεν ξαναγύρισε ποτέ πίσω
Related Posts with Thumbnails