Οι συχνές εμφανίσεις της περίφημης Brown Lady και το ιστορικό της περίφημης φωτογραφίας της

Η φωτογραφία του φαντάσματος της Brown Lady  είναι αναμφισβήτητα η διασημότερη και πιο καλά τεκμηριωμένη φωτογραφία φαντάσματος που έχει ληφθεί μέχρι σήμερα. Έρευνες γνησιότητας απέδειξαν ότι, όχι μόνο είναι αληθινή αλλά και η πλάκα του αρνητικού η οποία φυλάσσεται σήμερα στο Λονδίνο, δείχνει ακριβώς αυτό που προβάλλεται και στο χαρτί.
Το φάντασμα είναι μάλλον της Dorothy Townshend, συζύγου του...
Charles Townshend, 2ου Υποκόμη του Raynham, που έμεναν στο Raynham Hall του Norfolk της Αγγλίας στις αρχές του 1700 και το μέγαρο του Raynham ήταν το σπίτι της οικογένειας Townshend για περισσότερο  από 300 χρόνια.
Η Dorothy Townshend ήταν η αδελφή του Sir Robert Walpole, συνεργάτη του Charles πριν φιλονικήσουν.
Οι φήμες έλεγαν ότι η Dorothy, πριν παντρευτεί τον Charles, ήταν ερωμένη του Λόρδου Wharton, ο οποίος είχε πολύ κακή φήμη. Ήταν μάλιστα τόσο γοητευτικός με τις γυναίκες, ώστε καμία νεαρή δεν θα μπορούσε να βρεθεί μαζί του για 24 ώρες κάτω από τη ίδια στέγη, δίχως διακινδυνέψει την καλή της φήμη.
Ο Charles υποψιάστηκε την Dorothy για απιστία και το αποτέλεσμα ήταν – κάποια στιγμή να την σκοτώσει.
Σύμφωνα με τα αρχεία, η Dorothy πέθανε το 1726, όμως οι φήμες έλεγαν την εκείνη την εποχή, ότι η κηδεία ήταν εικονική και ότι ο Charles είχε κλειδώσει τη σύζυγό του σε μια απόμακρη γωνία του σπιτιού μέχρι το θάνατό της πολλά χρόνια αργότερα.
Το φάντασμα της Dorothy έλεγαν ότι εμφανιζόταν στη κεντρική δρύινη σκάλα του μεγάρου αλλά και σε άλλες αίθουσες του Raynham.
Στις αρχές του 1800, ο βασιλιάς George IV, ενώ έμεινε στο Raynham έπειτα από επίσκεψη στην πόλη, είδε την φιγούρα μιας γυναίκας ντυμένης με καφέ φόρεμα να στέκεται δίπλα στο κρεβάτι του. Περιέγραψε μάλιστα πως το πρόσωπό της ήταν πολύ χλωμό και τα μαλλιά της ατημέλητα.
H επόμενη καταγεγραμμένη εμφάνιση έγινε το 1835 και παρατηρητής ήταν ο Συνταγματάρχης Loftus, ο οποίος είχε επισκεφθεί το αρχοντικό για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο συνταγματάρχης είδε μια γυναικεία φιγούρα, περιέγραψε ότι φορούσε ένα φθαρμένο καφέ σατέν φόρεμα και ότι το δέρμα της ήταν χλωμό αλλά «λαμπερό». Ο Loftus είπε επίσης ότι του φάνηκε πως τα μάτια της έμοιαζαν σαν να ήταν σκαλισμένα στο πρόσωπό της.
Μερικά χρόνια αργότερα, ο λοχαγός Frederick Marryat και δύο φίλοι είδαν την Brown Lady  να κατεβαίνει τις σκάλες από τον πάνω όροφο, κρατώντας ένα φανάρι. Όταν εκείνη πέρασε από μπροστά τους, τους χαμογέλασε με έναν τρόπο διαβολικό. Ο Marryat τότε πυροβόλησε την φιγούρα με το πιστόλι του αλλά η σφαίρα πέρασε απλά από μέσα της.
Η διάσημη φωτογραφία της Brown Lady  λήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 1936 από τον Λοχαγό Provand και Indre Shira, δύο ερασιτέχνες φωτογράφους που πήγαν να φωτογραφίσουν το Raynham Hall για το περιοδικό Country Life.
Ο Shira περιέγραψε το τι ακριβώς συνέβη την στιγμή εκείνη:
(Ο λοχαγός Provand τράβηξε μια φωτογραφία της δρύινης σκάλας ενώ εγώ χειριζόμουν τον μηχανισμό του φλας.  Αμέσως μετά εστίασε ξανά για να τραβήξει καινούργια φωτογραφία. Εγώ στεκόμουν δίπλα του κρατώντας πάντα τον μηχανισμό του φλας και κοιτούσα την σκάλα έτοιμος για την επόμενη φωτογραφία.  Εντελώς ξαφνικά, είδα μια αέρινη καλυμμένη μορφή να έρχεται κατεβαίνοντας αργά τα σκαλοπάτια. Μάλλον έντονα αναστατωμένος φώναξα απότομα: Γρήγορα, γρήγορα, εκεί…κάτι ενώ πίεζα την σκανδάλη του μηχανισμού του φλας. Μετά από τη λάμψη του φλας και τον ήχο του κλείστρου της μηχανής, ο λοχαγός Provand έβγαλε το ύφασμα εστίασης  από το κεφάλι του, στράφηκε προς  εμένα και ρώτησε με έκπληξη: Προς τι ο όλος αυτός ο ενθουσιασμός;
Έπειτα από την εμφάνιση του φιλμ η εικόνα του γυναικείου φαντάσματος φάνηκε για πρώτη φορά. Δημοσιεύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1936 στο περιοδικό Country Life.
Από τότε, το φάντασμα έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε διάφορα χρονικά διαστήματα.
Related Posts with Thumbnails