ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ

Πολλά στοιχεία στην μέχρι τώρα ιστορία της Σφήγκας, παραπέμπουν σε μία εποχή που φεύγει αρκετά ποιο πίσω από τους χρόνους που πιστεύουμε ότι δημιουργήθηκε.
Σε σχετικά πρόσφατη έρευνα μάλιστα από ερευνητές που μελέτησαν την ιστορία , σε αστρονομικό επίπεδο, και με βάση τις μαρτυρίες αρχαίων κειμένων που υποδήλωναν ότι υπήρξε κάποια  σοβαρή δραστηριότητα πριν από έντεκα χιλιάδες πεντακόσια χρόνια στην περιοχή της Γκίζας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Σφίγγα της Αιγύπτου είναι ίσως το...
αρχαιότερο κατασκεύασμα ως γιγάντιο άγαλμα, που υπάρχει αυτή την στιγμή στον χώρο της μεσογείου.
Πριν μερικά χρόνια, ερευνητές εντόπισαν στο σημείο που βρίσκονται τα μπροστινά πόδια  της Σφίγγας κάποιο κενό με την μέθοδο του ηχοβολισμού, και κατέληξαν στο λογικό συμπέρασμα ότι ακριβώς από κάτω υπάρχει κάποιος θάλαμος.
Δεν έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους γιατί πραγματικά βρέθηκε ένας διάδρομος και μία σκάλα που οδηγούν σε κάτι που….απλώς είναι καλά φραγμένο.
Η Σφίγγα κρύβει πολύ καλά τα μυστικά της.
Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα μάθουμε τι πραγματικά κρύβεται στον χώρο αυτό, και ίσως με αυτό τον τρόπο ανακαλύψουμε μία ιστορία που ποτέ δεν γνωρίζαμε.
Related Posts with Thumbnails