ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΘΟΡΥΒΟΠΟΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ

Τα πολύ γνωστά σε όλους poltergeist, είναι τα πνεύματα  που προκαλούν διαφόρων μορφών κινητικά και ηχητικά φαινόμενα, και σε αρκετές περιπτώσεις εξαιρετικά εντυπωσιακά, που είναι λογικό επακόλουθο να προξενούν τον φόβο των μαρτύρων. Αρκετά από αυτά έχουν μελετηθεί και μάλιστα έχουν δώσει πάρα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Βέβαια πολλοί  ερευνητές προσανατολίζονται στο ότι το φαινόμενο poltergeist ίσως έχει να κάνει περισσότερο με τους ζωντανούς παρά με τους νεκρούς, αφού έχει....
παρατηρηθεί η άμεση συσχέτισή του με εφήβους, κυρίως κορίτσια, που βρίσκονται κατά τη διάρκεια  ή πολύ κοντά στην εφηβεία.  Πρόκειται, με άλλα λόγια, περί της έντονης εκτόνωσης ενός είδους ενέργειας που ο Colin Wilson έχει ονομάσει μεταφορικά  (σεξουαλικό ηλεκτρισμό) που εκδηλώνεται με πραγματικά εντυπωσιακό τρόπο, όπως έχει περιγράψει ο  Charles Fort καθώς και άλλοι ερευνητές.
Πάντως, ξεφεύγοντας από το ζήτημα των poltergeist, πολύ συχνά οι επαφές με φαντάσματα χαρακτηρίζονται από την ακρόαση περίεργων ήχων, συνηθέστεροι από τους οποίους είναι το χτύπημα καμπάνας, το κλάμα, οι αναστεναγμοί, ήχοι αλυσίδας, χτυπήματα και διάφορα άλλα.
Related Posts with Thumbnails