ΤΟ ΑΒΑΕΪΟ ΤΟΥ COMBERMERE

Ο Sybell Corbet τράβηξε αυτή την φωτογραφία της βιβλιοθήκης του αβαείου Combermere το 1891 στο Τσέσαϊρ της Αγγλίας το οποίο ίδρυσαν Βενεδικτίνοι μοναχοί το 1133.
Φαίνεται αμυδρά η φιγούρα ενός άντρα να κάθεται στην καρέκλα που βρίσκεται αριστερά της...
φωτογραφίας. Από τους ερευνητές θεωρείται ότι πρόκειται για το φάντασμα του Λόρδου Combermere που ήταν διοικητής στο Βρετανικό ιππικό στις αρχές του 1800. Διακρίθηκε μάλιστα σε διάφορες στρατιωτικές εκστρατείες.
Το 1540, ο βασιλιάς Henry VII σταμάτησε την λειτουργία του μοναστηριού και το αβαείο έγινε αργότερα η έδρα του Sir George Cotton ΚΤ, αρχιθαλαμηπόλου της οικογένειας του πρίγκιπα Edward, γιου του Henry VIII. Το 1814, ο Sir Stapleton Cotton, ένας από τους απογόνους του Sir George, πήρε τον τίτλο Lord Combermere και το 1817 έγινε ο κυβερνήτης των Μπαρμπάντος. Σήμερα το αβαείο είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο και ξενοδοχείο.
Ο Λόρδος Combermere σκοτώθηκε το 1891 καθώς τον χτύπησε μια ιππήλατη άμαξα.
Ο Sybell Corbet πήρε την επίμαχη φωτογραφία την στιγμή που η κηδεία του Combermere γινόταν τέσσερα μίλια μακριά από το αβαείο. Η «έκθεση» του φιλμ της μηχανής του Corbet διήρκεσε μια ώρα και 8 λεπτά.
Πολλοί θεώρησαν ότι η κατά την διάρκεια της μεγάλης έκθεσης του φιλμ,  κάποιος υπάλληλος μπήκε στην αίθουσα και κάθισε στην πολυθρόνα για λίγο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας έτσι την ημιτελή διάφανη εικόνα. Η ιδέα αυτή αντικρούστηκε από τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, αφού βεβαίωσαν ότι όλοι ανεξαιρέτως παρευρίσκονταν στην κηδεία του Λόρδου.
Related Posts with Thumbnails