Τα σενάρια καταστροφής του κόσμου των Μάγια το 2012

Η συζήτηση για το ημερολόγιο των Μάγια και την πρόβλεψη για το τέλος του κόσμου το 2012 άρχισε στη δεκαετία του '60 και στη δεκαετία του '80 αναφέρθηκε για πρώτη φορά η ημερομηνία της 21ης Δεκεμβρίου η οποία λέγεται ότι συμπίπτει με μια εξαιρετικά....


 σπάνια «γαλαξιακή ευθυγράμμιση» του Ηλιου με το κέντρο του γαλαξία μας. Πάντως, εκτός από όσους προβλέπουν την καταστροφή του πλανήτη υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι μιλούν για μια μεγάλη αλλαγή στην ιστορία της ανθρωπότητας και για μια νέα εποχή μη-βίας και αναζήτησης υψηλών ιδανικών.

 Πάνω στην πρόβλεψη των Μάγια ότι ο κόσμος θα καταστραφεί το 2012 οικοδομήθηκε μια παγκόσμια βιομηχανία καταστροφολογίας με βιβλία, ταινίες, ιστοσελίδες και εκθέσεις. Τώρα ένας ειδικός για τον αρχαίο λαό της Κεντρικής Αμερικής υποστηρίζει ότι το καταστροφικό σενάριο προέρχεται από λανθασμένη ερμηνεία του ημερολογίου της Μεγάλης Μέτρησης των Μάγια. Αποκάλυψη όχι τώρα, λοιπόν σύμφωνα με τον Λορέντζο Μπαρένο, καθηγητή Δημοσιογραφίας στο Σασκατσουάν του Καναδά, ο οποίος μετανάστευσε στη χώρα αυτή πριν από 23 χρόνια από τη Γουατεμάλα, όπου οι ηλικιωμένοι των φυλών που κατάγονται από τους Μάγια και τηρούν τις παλιές παραδόσεις τον έμαθαν να διαβάζει τα αρχαία ημερολόγια. Ο Μπαρένο λέει ότι οι ηλικιωμένοι σοφοί τον δίδαξαν πως στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ημερομηνία κατά την οποία οι φήμες θέλουν να έρχεται το τέλος του κόσμου, απλώς αρχίζει ένα νέο ημερολόγιο σύμφωνα με τους Μάγια που υπολόγιζαν τον χρόνο με κύκλους των 5.125 ετών. Το προηγούμενο ημερολόγιό τους άρχισε το 3113 π.Χ. και ολοκληρώνεται φέτος. «Την εποχή που με εκπαίδευαν οι ηλικιωμένοι σοφοί δεν άκουσα ούτε μία φορά τη φράση "τέλος του κόσμου"», δήλωσε στο BBC καταγγέλλοντας ότι όλη αυτή η συζήτηση για το τέλος του κόσμου γίνεται μόνο για εμπορικούς λόγους χωρίς ποτέ να ερωτηθούν οι πλέον αρμόδιοι, οι απόγονοι των Μάγια.

 Η αρχαία επιγραφή των Μάγια που έχει αποκτήσει διαστάσεις μύθου στη σύγχρονη κουλτούρα αναφέρεται στην επιστροφή του μυστηριώδους θεού Μπολόν Γιοκτέ στο τέλος της 13ης περιόδου των 400 ετών, γνωστών ως Μπακτούνς, που αντιστοιχεί στη δική μας 21η Δεκεμβρίου, η οποία συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Η αναφορά γίνεται σε μια προφητεία του ηγεμόνα Μπαχλάμ Ατζάου, ο οποίος ήθελε να προγραμματίσει την έλευση του θεού. «Για τους Μάγια αποτελεί ένα χαρμόσυνο γεγονός, όχι σενάριο Αποκάλυψης», τονίζει ο Μπαρένο. «Αυτό που έρχεται είναι το τέλος του ενός ημερολογίου και η αρχή του επόμενου. Είναι κυκλικό και έχει ξανασυμβεί. Σύμφωνα με τους γέροντες, είναι η πέμπτη φορά που θα συμβεί».

 Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Οι επιγραφές που βρέθηκαν στο Τορτουγκέρο του Μεξικού, αναφέρονται στην «κάθοδο από τον ουρανό» το 2012 του Μπολόν Γιοκτέ, θεού συνδεδεμένου με τον πόλεμο, τον Κάτω Κόσμο αλλά και την αλλαγή. Εν αντιθέσει με όλες τις καταστροφολογικές προφητείες, και τον περασμένο μήνα ο Γερμανός Σβεν Γκρονμάγιερ, ειδικός στους Μάγια, δήλωσε ότι είναι λανθασμένες και τόνισε ότι πιστεύει πως αποτελεί απλώς αλλαγή ημερολογίου.

 Πάντως γενικά οι επιστήμονες και ιδιαίτερα εκείνοι της ΝASA διαψεύδουν τις καταστροφολογικές προβλέψεις, διευκρινίζοντας ότι η Γη και ο Ηλιος ευθυγραμμίζονται με το κέντρο του Γαλαξία μας κάθε Δεκέμβριο, χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα. Η NASA διαψεύδει και τα άλλα σενάρια, λέγοντας ότι ο πλανήτης Νιμπίρου που υποτίθεται ότι θα συγκρουστεί με τη Γη δεν υπάρχει και ότι ο βόρειος με τον νότιο πόλο πραγματικά αλλάζουν πολιτικότητα περίπου κάθε 400.000 χρόνια χωρίς να κινδυνεύει ο πλανήτης μας. Επίσης όσον αφορά τους κινδύνους των ηλιακών καταιγίδων που σημειώνονται κάθε 11 χρόνια (ο επόμενος κύκλος θα σημειωθεί μεταξύ 2012 και 2013), οι επιστήμονες της NASA θεωρούν πως δεν πρόκειται να καταστραφεί ο πλανήτης. «Η Γη διατρέχει αυτή τη στιγμή έναν άμεσο κίνδυνο», λένε. «Την περιβαλλοντική καταστροφή από τον άνθρωπο».
 ΤΑ ΝΕΑ
Related Posts with Thumbnails