ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ;

Οι επαρχιακές πόλεις και τα χωριά (κυρίως) βρίθουν από παραδόσεις και θρύλους για στοιχειωμένα σπίτια, για κραυγές και ουρλιαχτά που ακούγονται από το πουθενά, για μορφές πεθαμένων ανθρώπων και για δεκάδες άλλα παρόμοια περιστατικά. Μερικά συνταρακτικά γεγονότα θα αναφερθούν στη συνέχεια. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή :
Τα φαινόμενα και οι ιστορίες περί ...
φαντασμάτων δεν είναι σύγχρονο θέμα. Από τον «Κάτω Κόσμο» της αρχαίας Ελλάδας μέχρι την «μαγική» Σκωτία και από την Τρανσυλβανία του Κόμη Δράκουλα ως την μακρινή Ιαπωνία, παντού και πάντοτε υπήρχαν δοξασίες και ιστορίες με παραφυσικά φαινόμενα και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Η λέξη «φάντασμα» προέρχεται από την Ελληνική λέξη «φαντασία» δηλαδή σημαίνει κάτι το μη υπαρκτό.  Είναι έτσι όμως; Γιατί είναι σίγουρο πως συμβαίνουν πράγματα τόσο αλλόκοτα όσο και αληθινά, που η κοινή επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει. Τι είναι λοιπόν το φάντασμα; Έχει επικρατήσει η άποψη ότι τα φαντάσματα ή τα πνεύματα ( όπως θέλετε πείτε τα) είναι οι ψυχές των ανθρώπων με τη μορφή που αυτός είχε εν ζωή. Σωστή ή λάθος, δεν το γνωρίζουμε. Οι κυνηγοί φαντασμάτων, που υπάρχουν σε αφθονία στην Αγγλία και στην Αμερική, προσπαθούνε με διάφορα τεχνάσματα να δούνε, να ακούσουν, ακόμα και να επικοινωνήσουν ( μέσω των διάμεσων μέντιουμ) με τις ψυχές αυτές. Και τελικά κάτω από ορισμένες συνθήκες πετυχαίνουν τον στόχο τους.
Κάμερες τοποθετημένες σε στρατηγικά σημεία, μικρόφωνα , ειδικές φωτογραφικές μηχανές και διάφορα άλλα μυστηριώδη εξαρτήματα, είναι οι βοηθοί τους.  Πολλοί κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν  πνεύματα, άλλοι πάλι κατάφεραν να τα ηχογραφήσουν. Οι επιβλητικές εμφανίσεις των φαντασμάτων στους ανυποψίαστους θαμώνες ενός σπιτιού, συνοδεύονται συνήθως με τριξίματα πόρτας, με βιβλία και έπιπλα να αιωρούνται στον αέρα από μόνα τους, με τα φώτα να ανοιγοκλείνουν επίσης μόνα τους, αλυσίδες να διασχίζουν ανατριχιαστικά το πάτωμα και τέλος, το κλασικό πια σπάσιμο των πιάτων και των γυαλικών που βρίσκονται στη περιοχή.
Στοιχειώνουν τα σπίτια για διάφορους λόγους. Οι συνηθισμένοι είναι οι εξής:
1) Πριν πεθάνουν είχαν εκφράσει μια τελευταία επιθυμία στον κοντινότερό τους συγγενή (συνήθως αυτή είναι να τους θάψουν σε μέρος που αυτοί επιθυμούνε) αλλά ο τελευταίος για διάφορους λόγους δεν την πραγματοποίησε. Τότε το φάντασμα στοιχειώνει τον χώρο μέχρις ότου να εκπληρωθεί η επιθυμία του.
2) Αν πεθάνουν βίαια ή ηθελημένα, π.χ. μετά από μια ξαφνική εισβολή δολοφόνων διαρρηκτών στο σπίτι τους ή αυτοκτονώντας , επιστρέφουν σαν τιμωροί ή σαν επόπτες απλώς του χώρου.
3) Είναι παγιδευμένα.  Δεν μπορούν να φύγουν από τον υλικό κόσμο και είναι αναγκασμένα να υπάρχουν  ανάμεσα σε εμάς και τον δικό τους κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι γνωστά και σαν δαιμόνια. Έχουν κόκκινο ή λευκό χρώμα και η εμφάνισή τους διαρκεί δέκατα του δευτερολέπτου.
Related Posts with Thumbnails