ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΑΖΤΕΚΩΝ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΗ ΒΑΣΗ

Ενας ναός που έχει χτιστεί σε κυκλική βάση και πιθανότατα είναι αφιερωμένος στο θεό των ανέμων των Αζτέκων ανακαλύφθηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Μεξικού.

Ο αρχαιολόγος Εντουάρντο Μάτος Μοκτεζούμα δήλωσε ότι ο ναός εντοπίστηκε πριν από δύο μήνες. Ο Μάτος Μοκτεζούμα, ένας από τους πλέον διακεκριμένους αρχαιολόγους του Μεξικού και...
επικεφαλής των ανασκαφών από το 1978 για τον εντοπισμό των ερειπίων της αρχαίας πρωτεύουσας των Αζτέκων, ανακοίνωσε ότι ο ναός βρέθηκε πίσω από το Καθεδρικό Μητροπολιτικό ναό της Πόλης του Μεξικού. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι πρέπει να ήταν αφιερωμένος στο θεό των ανέμων των Αζτέκων Εχεκάτλ-Κετζαλκοάτλ, γιατί " τέτοιου είδους ναοί έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την παρουσία κυκλικής και τετράγωνης βάσης".

"Ο ναός αποτελεί μέρος της μεγάλης πρωτεύουσας των Αζτέκων της Τενοτστιτλάν και πιστεύεται ότι χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα", δήλωσε ο Μάτος Μοκτεζούμα. Οι ακριβείς του διαστάσεις δεν είναι γνωστές ωστόσο οι ερευνητές πιστεύουν ότι το οικοδόμημα "πρέπει να είχε διάμετρο περίπου 30 μέτρων" καθώς οι ανασκαφές συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Related Posts with Thumbnails