Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Όταν αναφερόμαστε στην Βίβλο των Νεκρών εννοούμε κάποια αρχαία αιγυπτιακά κείμενα, γραμμένα αρχικά πάνω στις σαρκοφάγους και αργότερα σε παπύρους που θάβονταν μαζί με το νεκρό, στο εσωτερικό των σαρκοφάγων. Τα διάφορα βιβλία που αποτελούν αυτό που ονομάζουμε (Βίβλο των Νεκρών), περιέχουν συλλογές από ....
επωδούς, αριθμούς και μαγικούς τύπους για χρήση από τους νεκρούς στη μεταθανάτια ζωή. Βασικά ο στόχος ήταν να καθοδηγήσουν τους νεκρούς στις διάφορες δοκιμασίες που θα συναντούσαν πριν φθάσουν στον Κάτω Κόσμο.
Σήμερα και ύστερα από χιλιάδες χρόνια, αναλυτές και ερευνητές βλέποντας τοιχογραφίες σε αρχαίους ναούς και τάφους, πιστεύουν πως πέρα από την πίστη στην μετά θάνατον ζωή, υπήρχε και κάτι που οι αρχαίοι ιερείς απέφευγαν να αναφέρουν στον κόσμο. Κάτι που προερχόταν από κάπου αλλού. Σε τοιχογραφία ναού στην αρχαία Άβιδο αναφέρονται ταξίδια ιερέων σε τόπους που πρόκειται να κατοικίσουν οι επίγειοι θεοί δηλαδή οι Φαραώ. Φαίνεται απίστευτο αλλά υπάρχουν και παραστάσεις ανθρώπων που παραπέμπουν σε άλλους κόσμους.
Related Posts with Thumbnails